Дохід у Мереживі

Як пройти крізь інтернет-хащі, не потонути в (інтер)нетрях, вибратись із (інет)трісця й дістатись сяйних вершин доходу й прибутку.

oprosoff.net і monelik.ru: лохотрони під виглядом платних опитувань

11.03.2011 · 9 коментарів · Безпека, Платні опитування

За підтримки: Грамотна розкрутка сайтів від компанії SEOinUA.

Все ж таки, яка дурна ця тема “платні опитування”! Часу вона забрала в автора чимало – і на ознайомлення з системами тих опитувань і перечитування відгуків; писав на цю тематику автор неодноразово – спочатку та тема була для автора новою, то хотілося її дослідити; але порівняно з иншими способами заробітку винагорода тут (маються на увазі гроші) була просто мізерною. Ото й майже єдина користь, що було про що писати.

Зате скільки різного роду шахрайств і мотлоху крутиться навколо тих “платних опитувань”! Страшно сказати – ну хочеться людям заробити нічого особливо не роблячи, і звичайно тут таки знаходяться шахраї й шахрайчики, які не проти на тих легковірних особах поживитися.

Зайвий привід поговорити на цю тему дав один досить спамний коментар, який автор вирішив таки залишити (бо коментарі на цьому плоті пишуть не часто), але покалічити, щоби не псувати плоту карму, й супроводити належною відповіддю. А тепер можна поговорити про те трішки докладніше.

Коментар той (до допису Intvideo.tv: платні відео-опитування) складався із двох реферальних ланок, які супроводжував текст:

кращі сайти які я знайшов. 1000 грн в місяць виходить при тому ,що сидіти треба 10 хв в день)

Звичайно, кожному, хто ще не зовсім втратив здоровий глузд, повірити в таке важко. Бо то би було, далебі, таки не зле – отримувати мінімальну зарплату, просто сидячи в день по 10 хвилин за комп'ютером. Якби то так було, то чого б ті дурні на роботу ходили, де треба працювати 8 годин на день (а не 10 хвилин), і заробляти при цьому часто не набагато більше?

Але надія вмирає останньою, чи не так? (І лохотронщики це добре знають – читайте далі). То завжди можна припустити, виправдовуючи автора того коментаря, що він просто перебільшив, або, скажімо, помилився грошовою одиницею. Може не 1000 гривень, але таки 1000 рублів там можна заробити?

Ні, не можна – автор попередить вас зразу й інтриги не триматиме. Ані 1000 гривень, ані 1000 рублів, ані навіть жодної копійки там заробити не можна. Точніше (хе-хе!) можна, тільки-но вивести вам звідти жодної копійки не вийде, хоча ілюзію того, що ви справді щось заробляєте, й то шаленими темпами, ті сайти цілком можуть створити. Лохотрон, класика жанру.

Хочете почитати, що кажуть ті, хто таки спокусився участю в тому лохотроні? Будьласка:

(До речі, це взагалі одне з основних правил роботи в Інтернеті: дізнавшись про якийсь сайт, де пропонують заробіток, пошукайте відгуки про нього. Бодай просто введіть у пошуковець адресу того сайту й почитайте, що про нього пишуть.)

Як виглядають ті лохотрони? oprosoff.net (до речі, яке промовите ім’я: “ОПРОСОВ НЕТ”) імітує який просто скажено щедрий сайт опитувань, а monelik робить вигляд, що роздає гроші за виконання дуже нескладних завдань. Так що щодня там можна “заробити” (тобто, нібито заробити) по кількадесят рублів – принаймні вони будуть додаватися на ваш внутрішній рахунок. Але при цьому (тут починається найцікавіше), як написано на тих сайтах, вивести “зароблені” гроші жертва того шахрайства зможе тільки тоді, коли накопичить мінімальну суму для виводу, яка становить… ті ж таки сакраментальні 1000 рублів.

І от наївні починають там “працювати”, і “заробіток” начебто росте, але – знову притичина – як з’ясовується, виведені ті гроші можуть бути тільки 7 числа наступного місяця (від місяця замовлення виводу). Але навіть якщо та жертва шахрайства й дочекається того терміну (надія ж бо вмирає останньою), то в такому разі… вона не отримає нічого. Чого й слід було чекати. Тепер можна з повним правом зайти на Webmoney Advisor і додати ще один негативний відгук.

Причому що вражає, то це кількість тих відгуків. А були ж іще й ті (й таких, мабуть, більшість), хто просто промовчали. На що тут можна сказати? Є такий жарт: – Якщо внутрішній голос каже вам, що саме ця справа принесе найбільший дохід - не знаджуйтеся, можливо, це спам.

Але найбільше, чого автору не хотілося б, це щоби після прочитання цього допису читач вирішив, що заробити в Інтернеті неможливо. Звичайно ж, це не так. Заробити можна, й так зароблять гроші чимало людей – хто на банерній чи контекстній рекламі, хто на продажі покликів, хто на написанні текстів, хто на будуванні дорвеїв, і ще десятками способів - хто як можне й “хто на що вчився”. Але якщо ви будете грати в дурні ігри з лохотронщиками, що ж, от тоді ви справді нічого не заробити – тільки втратити й час і гроші.

Отже, бережіться, й думайте й перевіряйте – а автор у міру своїх скромних сил спробує вам у тому допомогти.

Доречні дописи:

  1. Вірус-здирник: три уроки з техніки безпеки в Інтернеті
  2. Вірус-здирник украв 1 млрд руб.
  3. Клікс зовсім мертвий: rest in peace

Лички: · · · · · · · · · · ·

9 коментарів наразі ↓

  • gorih

    Я там зареєстрований ще з минулої осені і там бачу висить 16 російських рублів, але більше опитувань не приходить

    • admin

      Де це “там”? На якому сайті опитувань? Якщо ви про ті, що я казав в цьому дописі (oprosoff.net і monelik.ru), то це ж лохотрони – там НЕ треба реєструватись і взагалі – не треба туди заходити. То тільки втрата часу.

      Чи може ви про якийсь инший сайт опитувань?

  • gorih

    Я помилився я на platnijopros ru зареєстрований, а на цих також але тільки коли виконував завдання колись на поштових спонсорах

    • admin

      Я чомусь так і подумав, у мене такі ж справи. Тих таки 16 рублів – 10 за реєстрацію й два по три за опитуваннями, за якими я не потрапив у квоту. От і все. Причому попри те, що маю там принаймні десяток рефералів, від них нема жодної копійки – тобто, вони також нічого не зароблять.

      Це взагалі така дурна тема – оці платні опитування. Принаймні, для українців там ловити майже зовсім нічого, окрім хіба що http://online.umg.ua . Я про них вже писав http://webin.com.ua/2009/10/pidrobitok-uchast-opytuvannyakh/ і http://webin.com.ua/2010/09/pershi-hroshi-online-umg-ua/. Колись може дасть бог сил напишу якийсь допис в узагальнення своїх досліджень по платних оптуваннях.

  • rest

    ось сайт який не дурить людей і має велику базу сайтів, що проводять опроси в неті

    http://yastrubcenter.org.ua/platnioputyvania.html

    • admin

      Нарешті дійшли руки промодерувати коментарі. Коментар у вас, звичайно, трохи таки непотрібний (спамний), але декотрі поклики на сторінці за ланкою зацікавили й мене – отже, може вони й комусь иншому знадобляться.

      На й зичу успіхів у сайтобудівництві, колего.

  • Платні опитування в Україні, список сайтів | Дохід у Мереживі

    [...] з великою впевненістю, це те що ці сервіси – явно не лохотрони. Адже, на жаль, таке трапляється, що якась ділянка [...]

  • Платні опитування онлайн в Інтернеті | work-time.org.ua

    [...] ресурсах. Проте тут є одна пересторога, в Інтернеті є обманні сайти, що не виплачують гроші своїм користувачам і майже [...]

Прокоментувати