Дохід у Мереживі

Як пройти крізь інтернет-хащі, не потонути в (інтер)нетрях, вибратись із (інет)трісця й дістатись сяйних вершин доходу й прибутку.

Вірус-здирник украв 1 млрд руб.

15.01.2011 · 2 коментарів · Безпека

Цей допис був видалений внаслідок боротьби зі зламом, але тепер відновлений 22.01.2011.

Продовжую віддавати борги. Бо вже давненько зачіпав тему вірусів, і навіть обіцяв докладніше розглянути всі ті вірусні напасті, що трапилися з автором і почасти саме вони призвели до такого непевного ритму роботи плоту. Та на все свій час - в тому числі, час гаяти час, і час надолужувати втрачене, -  а скільки б разів ти не падав – підводься. То ж автор спробує трішки розкрити тему того вірусу-здирника, про який уже згадував.

Тим паче, що є нагода: нещодавно автор натикнувся на допис, де дається оцінка “заробітку” розповсюджувачів вірусу – скромно, але зі смаком - 1 млрд руб. (приблизно 30 млн. долярів).

Звичайно, бувають крадіжки й побільше. Але то вже справа політиків або тісно примазаних до тих подлітиків “олігархів”. О, там бувають ще й не такі крадіжки! Там, наприклад, державна дача, як у Януковича, може плавно так собі перекочувати в особисту власність. Та що там дача! Там в “распіл” ідуть уже не мільярди, а трильйони в рублях, якщо брати до уваги великі “проєкти” якто олімпіяда в Сочі. Але про політику – на иншому плоті.

А в нас тут – заробітки в Інтернеті – тут все скромно. 1 мільярд. Або “якихось там” 30 мільйонів якщо в долярах. Злидні, годі й казати.

За шкалою брутальности цей спосіб посідає втім останнє 11 місце. Тобто, спосіб брутальніше можна вигадати - якто шахрайство з мотивів “допоможи дитині”, - але й це вже без сумніву кримінал. Це навіть не крадіжка – це грабіж, де в якости ножа, приставленого до горла, виступає новітня приспособа – вірус, який блокує комп’ютер, вимагаючи за розблокування певну суму грошей.

А хто винний? Так, винні злодії, ті, хто створив і поширював цей вірус, звичайно. Але правда й те, що винні й ті, хто стали жертвами того вірусу, а врешті решт тих злочинців – новітніх Інтернет-грабіжників. Винні, бо не подбали про свою безпеку, а насамперед тому, що дозволяли собі працювати під адміністративним рахунком в Інтернеті, а цього не можна робити.

І, звичайно, винні також і розробники Windows, які створили таку систему, що залишає необізнаного користувача беззахисним перед такою загрозою. Але ті розробники далеко й діла їм до наших проблем (а той вірус поширювався на території “СНГ”) немає. Та й, окрім того, це вже окрема розмова.

А поки слід навести поклики на дописи, які свого часу допомогти авторові позбуватись тієї зарази. Свого часу велику увагу тому вірусу приділив Євґєній Васільєв на своєму плоті Бєлая Шляпа:

Якщо, не приведи Господь, та потвора ще підніме голову, будете знати, як від неї відкараскатись. А розповідь про свою “історію хвороби” й боротьби з нею (з прологом і епілогом) автор винесе в окремий допис.

За підтримки: Український форум про електронну безпеку й побіжні теми.

Доречні дописи:

  1. План реабілітації – відновлюємо роботу плота
  2. Щось не спрацьовує ваш план, містере Фікс!

Лички: · · · · · · · · ·

2 коментарів наразі ↓

Прокоментувати