Дохід у Мереживі

Як пройти крізь інтернет-хащі, не потонути в (інтер)нетрях, вибратись із (інет)трісця й дістатись сяйних вершин доходу й прибутку.

Про зарплату членів виборчих комісій

17.12.2010 · 2 коментарів · Життя навколо

Хоча цей пліт і називається “Дохід у Мереживі”, що було, за великим рахунком, лише чудернацьким способом сказати “заробіток ув Інтернеті”, але, як виявилось, стара приказка тут пасує – як ви яхту назвете, так вона й попливе – і тому автор мусить подеколи писати не про доходи, а й про витрати, і не лише в Інтернеті, а й звичайному відлучному (offline) житті. Отже, Мереживо, а в його бурхливих хвилях – цей скромний пліт (від слова “плести”… чи “плисти”…щось автор геть заплутався…)

Так, починаємо нараду! тобто, засідання, мм… мається на увазі переходимо до змістовної частини, вступ завершено. То просто автору трапилось стати головою виборчої комісії на минулих виборах, то він ніяк із образу не вийде, але змушений у муках повертатися до своїх заробітчанських справ. Зате тепер можна порівняти, скільки платять за роботу у виборчій комісії, і який обсяг робіт потрібно виконати, щоби дістати ту платню, з тим, скільки і за який обсяг робіт то виходить заробити в Інтернеті.

Отже, не зволікаючи, скажу, що зарплатня звичайного (не звільненого) члена комісії становить аж 200грн. Але для цього потрібно 27 годин поспіль попрацювати, а ще кілька разів з’явитись на засідання, які разом також триватимуть, мабуть, із десяток годин. Так що коли ремствують наші дупутати, що набирають у виборчі комісії самих студентів і пенсіонерів, стає дивно, а кого ще вони хочуть там побачити при такій платні?

Дехто, більш-менш обізнаний, може сказати, що партії, які спрямовували до складу комісій своїх представників, можуть доплачувати їм. Може й так, але авторові, як колишньому голові комісії, про те точно не відомо: ні про розмір тих доплат ні про самий їх факт. Принаймні, йому самому Свобода нічого не доплачувала.

Зарплатня ж звільненого члена комісії (зазвичай то голова й секретар) становить аж 904грн. (приблизно, тобто, “з копійками”). Але це – просто мінімальна зарплата, а людина має працювати від 8 до 20 майже щодня до виборів, та й ще без перерви тих таки 27 годин поспіль, а потім ще день на здачу протоколів. Отже, практично, цілий місяць роботи у досить важкому режимі.

Що ж, тепер, порівнявши зі своїм власним досвідом заробітків, ви можете судити, що легше. Принаймні, автору, як зовсім не видатному Інтернет-заробітчанину, з урахуванням витрат трапляється заробити десь приблизно стільки ж. А різниця тут звичайно та, що умови тієї роботи набагато комфортніші.

На а вам, молодим і спритним, сам бог велів догнати й перегнати автора. Чого автор вам і зичить.

До речі: Один гарний український хлопець вирішив виступити в ролі Діда Мороза: він проводить Конкурс: Новорічний сценарій – беріть участь і отримуйте задоволення; а якщо вам пощастить, то ще й призи! Хай щастить.

Доречні дописи:

  1. Способи заробітку в Інтернеті: гієрархія брудности
  2. Вона таки працює! Вона – це online.umg.ua: перший заробіток

Лички: · · · · · · · · ·

2 коментарів наразі ↓

Прокоментувати