Дохід у Мереживі

Як пройти крізь інтернет-хащі, не потонути в (інтер)нетрях, вибратись із (інет)трісця й дістатись сяйних вершин доходу й прибутку.

Про дохід у мереживі

25.08.2009 · 2 коментарів · Причинки

Отже, в цьому дописі автор обіцяв розповісти, про що цей пліт. І він розповість, але, перепрошую, спочатку невеличкий

Ліричний Лексичний відступ

Гаразд, що таке Мереживо? Це те ж таки, що англійською мовою називається Web. Web, - окрім, звичайно, цього новітнього значіння, - це "плетиво", "павутиння", "тканина", "перетинка" й ще багато що - в англійській мові.

Раніше то инколи перекладалося як "всесвітня павутина", що звучало й складно й якось зловісно. Тому, мабуть, і не прийнялося. Мереживо, гадаю погодитесь, звучить краще.

І хоча в суспільній свідомости ті тямки великою мірою змішані в одну, автор таки розділятиме Мереживо (веб) і Інтернет, маючи на увазі, що коли кажуть про Інтернет, ідеться здебільшого про технічні засоби, що творять ту мережу, а коли кажуть про Мереживо, йдеться про гіпертекст - про ті таки сторінки, пов'язані між собою покликами (links), які відображаються в поглядачі (browser).

Ближче до діла

Отже, це пліт про дохід у мереживі. Чому про дохід, а не про заробіток? Бо саме це слово - дохід - має серйознішу коннотацію, виказує серйозніший підхід. Окрім того, дохід неявно перебачає й витрати - не доконче грошові, але й час, зусилля, навчання, врешті решт. Адже тут також треба працювати (як деинде, щоби заробити гроші).

Окрім того, господа (домен) плоту зобов'язує: адже webin.com.ua - це "web incom(е)", тобто, перекладачи з англійської, якраз і буде веб-дохід, дохід у мереживі (або веб-заробіток, заробіток у мереживі).

Саме це й буде провідною темою цього плоту. Автор писатеме про способи отримання доходу в мережі, про те, що потрібно для цього зробити. Про парнерки й біржі, про системи електронних платежів і грошові операції, про розвиток і просування ділянок (веб-сайтів), про їхнє створення (наприклад, про те, як зробити такий пліт як цей).

Звертатемо увагу, звичайно, на те, як отримують дохід инші. Скільки вони заробляють і в який спосіб. Це, гадаю, буде цікаво й тим, хто поки не планує отримувати дохід із Інтернета, але його просто цікавить ця тема.

По мірі можливости йтиметься й про все, що навколо провідної теми: тобто,  про контекст нашого предмету - обмін валют, інтернет-крамниці (магазини), гостин (hosting) і господи (домени), доречне законодавство, тощо.

Саме про це писатиметься на цьому плоті. Але в наступному дописі автор спробує відповісти на ще одне питання, яке насправді напряму стосується нашої теми (хоча й напозір - ні).

Доречні дописи:

  1. Про що це? НЕ про “заробіток в інтернеті”!

Лички: · ·

2 коментарів наразі ↓

Прокоментувати