Дохід у Мереживі

Як пройти крізь інтернет-хащі, не потонути в (інтер)нетрях, вибратись із (інет)трісця й дістатись сяйних вершин доходу й прибутку.

Тизерна реклама: Що таке тизер?

03.01.2011 · 7 коментарів · Причинки, Тизерна реклама

Зазвичай, саму назву “тизер” виводять із англійського слова “tease” – “дражнити” або “випрошувати” (або ще “начісувати” (волосся), але це значіння нам зовсім не годиться), але правильніше брати не дієслово, а іменник “teaser”, яке серед своїх значень (“задира”, “головоломка”) має також те, що нам потрібне - “щось привабливе й звабне” або “привабливе рекламне оголошення”. (До речі, звук “і:” в тому слові довгий, тому, здається, правильніше українською писати саме “тизер”, а не “тізер”).

Що прикметно, попри англійську назву, такий формат реклами як тизер набув поширення саме в мг… СНГ (а як про то ще сказати?). Принаймні автору невідомі англійські системи реклами, що пропонували б такий формат – а от у колишньому союзі таких аби не надмір.

Отже, як уже було сказано:

тизер - це формат реклами, який сполучає текст рекламного оголошення з невеличким малюнком, що тематично відповідає змісту того оголошення.

Вертикальний блок тизерів TeaserNetЦей малюнок нерідко анімований, або принаймні яскравий, привабливий, спокусливий; він привертає увагу відвідувача. А текст, який супроводжує цей малюнок, має на меті додатково зацікавити споживача, переконати його таки клацнути по тизеру.

Зазвичай оголошення тизерної реклами збираються в блоки. Такі блоки можуть бути вертикальними (як показано праворуч – до речі, це приклад тизерів з мережі TeaserNet), чи горизонтальними, як показано нижче (на прикладі знімок тизера від NEOsmi):Горизонтальний блок тизерів NEOsmi Як ви можете бачити, такі блоки реклами виглядають доволі примітно, на них, через наявність малюнка просто важко не звернути увагу. Завдяки цьому такі блоки тизерної реклами мають високий CTR, часто вищій навіть у рази, порівняно з блоками контекстної реклами. Тобто, скажімо, CTR у 5% не є чимось рідкісним для добре розміщеного блоку тизерної реклами.

Цікаво, що свого часу декотрі умільці почали розміщати блоки невеличких малюнків поруч із вертикальними блоками реклами АдСенс, в такий спосіб складаючи щось подібне до тизера, і підвищуючи CTR контекстної реклами. Але Гуглу то чомусь не сподобалось, і в правила АдСенсу були внесені відповідні умови, що забороняли вирівнювати тексти оголошень контекстної реклами з малюнками, і навіть розміщати блоки реклами поруч малюнків. Але “святе місце пустим не буває”, і невдовзі з’явились цілі системи тизерної реклами, яки почали використовувати формат “малюнок,вирівняний з текстом” в якості основного.

Оплачуються тизери за клац, себто, за кожне клацання відвідувача по тизеру (по малюнку чи текстовому оголошенню) вебмайстру відповідної ділянки виконується якесь нарахування. При цьому середня вартість клаца становить в кращому разі 2-3 центи, що звичайно, в рази менше за контекстну рекламу, але за рахунок високого CTR тизерів заробітки від тизерів і від контекстної реклами в підсумку виходять приблизно однаковими.

Треба сказати кілька слів також про тематику тизерної реклами, яка дещо відрізняється від контекстної. Так, зазвичай, через тизери рекламують товари, різного роду курси, але найчастіше то розважальна тематика – онлайн ігри й ресурси для дорослих, так звані “адалт” тизери (тому часто тизери й використовуються на ділянках розважальної тематики).

Як приклад такої адалт (від англійського “adult” - “дорослий”) реклами може виступати блок тизерів від TeaserNet (той, що вертикальний). І то, тут ще показаний далеко не найгірший варіянт, бо є декотрі тизери, що мають відверто навіть не сексуяльний, а таки порнографічний вигляд. Що ж, такі тизери, якщо вебмайстер не бажає їх показувати, можна відфільтрувати засобами самої рекламної системи – заробіток дещо впаде, але принаймні, реклама, що показуватиметься на вашій ділянці, буде пристойною. Отже, особливої проблеми то не становить.

Дописовий: Жіноча консультація Київ. Процедурна диагностика обстеження в Києві. Відмінна онлайн-клініка.

Доречні дописи:

  1. Тизерна реклама: Початок
  2. Контекстна реклама від Мети: Ще не вмерла Україна!
  3. Контекстна реклама в Україні

Лички: · · · · · · · · · · ·

7 коментарів наразі ↓

Прокоментувати