Дохід у Мереживі

Як пройти крізь інтернет-хащі, не потонути в (інтер)нетрях, вибратись із (інет)трісця й дістатись сяйних вершин доходу й прибутку.

Сапа: кормилець багатьох

09.09.2009 · 12 коментарів · Послуги, Продаж покликів

Сапа (він же Сейп, він же Sape) - це, мабуть, найвідоміша біржа покликів (принаймні, що стосується "СНГ"). Тут найбільший обіг, тому й найбільша до неї увага, тому й чути про неї найбільше. (Проте, як автор уже писав, у нього найбільше приносить инша біржа - Сетлінкс ; отже, є варіянти.)

Як заявляється в дописі "Беспроигрышная ставка Юрия Мильнера" (передрукованому, начебто, з журналу Форбс - forbes.com), Сапе заснували:

у 2002 році два програміста-оптимізатори Євґєній Пашибалав і Алєксандр Музика. В 2008 році дохід біржи склав $30 млн, комісія за послуги — $3 млн.

(Тут мабуть непорозуміння: комісія системи при обізі в $30 млн. має становити не 3, а 6 мільйонів долярів, адже хоча й комісія Сапи справді становить 10%, та справляється вона як з вебмайстрів (продавців), так і оптимізаторів (купців).)

Отже, як кажуть, біржу ту було створено 2002 року. Втім, автор почув про неї допіру в кінці 2006. Тоді вона активно просувась в форумі для вебмайстрів - http://forum.searchengines.ru/. Суттю в тій біржі було, що на відміну від инших, Сапа дозволяла купувати поклики також і з середових (внутрішніх) сторінок ділянок, що були на відстані одного чи двох клаців від домівки (головної сторінки). Решта бірж торгувала тоді лише покликами на домівці.

Автор почув, але поставився чомусь скептично, й дарма. Приєднався до цієї системи допіру в самому кінці весни 2007. На той час було ще якесь змагання, але доки инші реялізували продаж середових сторінок, то Сапа стала (десь на кінець 2007 року) незаперечним лідером. Таке своє положення вона займає й понині.

Приєднатися до Сапе нескладно: треба зареєструватися, помістити на свою ділянку невеличкий PHP код (хоча й тут є варіянти для безплатного гостину), а потім приймати запити від оптимізаторів (так на Сапе називають тих, хто купує поклики) - поклики розміщатимуться автоматично. І - ясна річ, і найприємніша - час від часу ви будете виводити кошти на WebMoney.

Найскладніше тут, властиво, створити ділянку з високими або, принаймні, не нульовими параметрами - Яндекс тИЦ і Google PR (про них поговоримо згодом - в рубриці Для Чайників). Саме на це й спрямовані зусилля вебмайстрів, що працюють на Сапі. Сами цим і доведеться займатись вам, якщо ви захочете отримувати прибуток з системи Сапе.

Питання? Пропозиції? Дописуйте в коментарі.

Доречні дописи:

  1. Сетлінкс: найкраща біржа покликів. НМСД

Лички: · · · · · · · · ·

12 коментарів наразі ↓

Прокоментувати