Дохід у Мереживі

Як пройти крізь інтернет-хащі, не потонути в (інтер)нетрях, вибратись із (інет)трісця й дістатись сяйних вершин доходу й прибутку.

План реабілітації – відновлюємо роботу плота

07.02.2010 · 9 коментарів · Життя навколо

Дописовий: Лучший подарок парню на День Влюбленных в интернет магазине

“І знову здрастуйте!” Це такий анекдот. Але його автор розповість вам трішки нижче (треба ж йому якось затримати вашу увагу), а поки – про те, чому пліт не оновлювався півтори місяці, й про те, як ми будемо виправляти таке становище.

Причиною тому були – ви не повірите! – віруси.

IFrame вірус, вірус-здирник, гіпер-вірус – політика. А-а-а!

Правда, автор майстер знаходити причини? Як і клопіт на свою голову. О, це ми вміємо… Але про все по порядку.

Отже, першим чином на автора накинулася українська політика. О, це ще та короста! Сталося то ще в грудні, та декотрий час автор ще спромагався працювати на два фронти, але потім почалася робота в виборчій комісії, й час на ведення цього плоту зник. Так, це дозволило автору заробити аж додаткових 50 долярів, але це, погодьтеся аж ніяк не “заробіток в Інтернеті”.

Така робота, а ще потреба проаналізувати результати виборів (чим автор займається на иншому своєму плоті - Голос українця), геть вибила автор з колії. Так що увійти в ритм він зможе допіру в середині лютого, бо ще й чергові результати виборів також потрібно проаналізувати… Отже, політика – це таки далебі гіпер-вірус поглинач часу.

Та далі - цікавіше.

Десь 12 січня автор примудрився підхопити віруса-здирника. Це також – ще те паскудство. Цей вірус, запустившись, “вивалює” своє вікно поверх усіх инших вікон, й зробивши вигляд, що він знайшов купу шкідливого програмного забезпечення (!), вимагає в користувача надіслати на короткий мобільний номер певну суму начебто в оплату ліцензійної угоди (!) (також свого роду “заробіток в Інтернеті” :) ). При цьому Диспетчер задач блокується – вірусу так просто не “вб’єш”.

Дещо допомогло автору те, що працює він не під адміністративним, а під обмеженим рахунком (що й наполегливо радить і вам). Тому знешкодити вірус вдалося “малою кров’ю”, без переприснування (переінсталяції) системи, але таки годин 8 робочого часу то зжерло.

За десяток днів – ще один вірус. Але про такий тип вірусів автор принаймні раніше читав, то за великим рахунком знав, що в такому разі робити. Суть у тому, що викравши паролі FTP, цей вірус розміщає на сторінках iframe-коди, через які заражає инші комп'ютери, але не тільки. І це знову – не просто бешкетування; це також “заробіток в Інтернеті” – для власників того вірусу…

Щоби знешкодити вірус, треба змінити паролі на FTP, почистити комп’ютер, і, звичайно, видали зі сторінок шкідливі коди. Попри позірну простоту, і це забрало десь ті ж таки 8 годин.

Але автор має план

Гаразд, час пішов, його не вернеш, і один місяць просто таки вилетів із архіву плоту – не було дописів. Що ж, треба надолужувати втрачене.

Адже, з одного боку, описане – то проблеми, але з иншого, то досвід. Отже, автор спробує написати про ті віруси докладніше – про те, як вони проявляються, і про те, звісно, як із ними боротися.

Окрім того, автор нарешті поставив на цей пліт Сапу. І це знову – досвід. Нічого особливо складного в тому немає, але кілька корисних порад автор гадає, може дати.

І нарешті, слід завершити свій цикл про реферальні поклики, який донині не дописаний. Там, також, як автор гадає, він може подати декотрі цікаві спостереження і поради.

На й ще там, спробує автор написати про поточні теми, якщо такі трапляться.

От такий план - боже помагай.

***

А тепер обіцяний на початку анекдот.

Жінка заходить у дорогий бутік. Біля входу її привітно зустрічає молодий продавець:
- Здрастуйте, проходьте, будьласка. Чи можу я чимось вам допомогти?
- Та я просто подивитись зайшла, бо грошей у мене з собою немає…
- (грубо) Тоді чого ти сюди приперлася?! Йди геть звідси!
- …але є кредитна картка Visa Gold.
- (бадьоро) І знову здрастуйте!

Читати анекдоти ще.

No related posts.

Лички: · · · · · ·

9 коментарів наразі ↓

Прокоментувати