Дохід у Мереживі

Як пройти крізь інтернет-хащі, не потонути в (інтер)нетрях, вибратись із (інет)трісця й дістатись сяйних вершин доходу й прибутку.

Плоти WordPress були зламані by Stupid HaCker

22.01.2011 · 4 коментарів · Безпека

stupid-hacker-hacked

Доповнено 27.03.2011. Як з'ясувалося згодом, то був масовий злам ділянок на сервері HostPro. Трішки детальніше про те можна прочитати в дописі Hostpro.ua: ціла купа проблем.

“Гарно” ж у автора починається новий 2011 рік! Майже так само, як починався минулий 2010, але тоді в автора була напасть вірусів, а нині рік почався з гакерської атаки, якщо то так можна назвати. (Слово “hacker” слід передавати українською як “гакер”, а не як “хакер” – бо то кляті москалі не мають чим відтворити англійській звук “h”, а українці мають набагато ближчий звук “г” – треба використовувати).

Причому, і може слава богу що то так, ще якийсь такий тупий і нікчемний “гак”, що зловмисник, слід визнати, правильно назвався: “Stupid HaCker” – тупий гакер. Справді тупо: домівка (головна сторінка) плотів була замінена на такий от малюнок (праворуч), по якому повзав текст “HaCked by Stupid HaCker”. При цьому був змінений пароль на вхід до адміністративної панелі WordPress.

Сталося це далеко не лише з плотами автора. Більше того, наскільки можна судити, той доморощений “супер гакер” пройшовся по великий кількості ділянок, в тому числі декотрі плоти на тому ж IP, що й авторові плоти, також були defaced (“знеличені”, чи як то перекладати?). А декотрі так “надійно” покинуті, що й досі не відновлені.

Далебі, “крутой хакер”, нічого не скажеш. Головне, про що аж свербить запитати, це навіщо такою дурнею займатись? Ну яка в тому тупому трольстві втіха? Хай ба хоч якась слава була з того – так ні – все ж анонімно. Хай би якісь гроші з того були – можна було б зрозуміти (як у випадку з вірусом-здирником) – так і грошей на тому паскудстві не заробиш. Просто якійсь дурний бешкет, без якогось толку – аби напаскудити…

Як автор із цим боровся? Звернувся в підтримку свого гостера ГостПро – адже плоти розміщаються саме тут – і через декілька годин плоти були відновлені в робочому стані, правда шляхом їх копіювання з архівних копій, приберегів, як то автор називає. Але оскільки дата тих приберегів, ясна річ, була трохи ранішою від дати зламу, то були втрачені декотрі дані статистики (майже зовсім неважливі), а один допис доведеться зараз мені ще раз надіслати. (Автор надсилає дописи в плоти через Windows Live Writer, а ця програма зберігає копії дописів).

А по-друге, слід буде одновити версії WordPress з 2.8.4 до останньої 3.0.4. На й при тому не забувати робити прибереги (“backup”) бази даних, для чого існує хоча б той таки plugin WP-DB-Backup.

Може щось забув? Можете щось додати? – пишіть.

За підтримки: Новий онлайн-магазин книг. Прекрасні книги Украина купить через Інтернет. Книжковий Інтернет магазин в Києві.

Доречні дописи:

  1. Побажання й ідеї ваші – шаблон від Українського WordPress
  2. Вірус-здирник украв 1 млрд руб.

Лички: · · · · · · · · · · ·

4 коментарів наразі ↓

  • Вірус-здирник украв 1 млрд руб. | Дохід у Мереживі

    [...] ← Плоти WordPress були зламані by Stupid HaCker [...]

  • Brainscot

    День добрый.
    И у тебя тоже этот дядя покопался?. И тоже недавно?
    Не понимаю таких мягко говоря – “глупых людей”.
    Восстанавливается все достаточно просто.
    Резюме – хакнуть бы этого хакера по самое нехочу.
    Еще раз прошу прощения – просто достают тупые люди, не умеющие сами ничего сделать.

    • admin

      Так, як бачите, також той придурок приколупався. Прикро, звісно, що покарати таких от дурників ніяк не можна, але й чаас на таке витрачати – лише марнувати.

      “Еще раз прошу прощения” – що ви! нема за що вибачатися – прошу.

      До речі, а як ви відновлювати роботу вашого плоту? Також через backup і підтримку? чи маєте якийсь ще простіший спосіб?

  • Hostpro.ua: ціла купа проблем | Дохід у Мереживі

    [...] Масовий злам сайтів. То приблизно 16 січня. Звертаюся до підтримки, з певними проблемами відновлюємо файли з архіву. Причому що прикметно, гакнуті були обидва плоти, які автор мав на HostPro – тобто, якби проблема була в одному якомусь, то можна було би віднести те на якісь негаразди саме з тим плотом, але обидва разом? Подивися на декотрі инші ділянки на тому ж cервері HostPro й побачив, що зламані також декотрі инші сайти. Як врешті решт з’ясувалося це був Масовий взлом сайтів на сервері HostPro. Пишу знову в підтримку, й автору починають дурити голову дурними відмазками, що в них, начебто, на сервері все добре, а то, що масово зламані 25 сайтів на їхньому сервері, то то клієнти винні, каже підтримка. [...]

Прокоментувати