Дохід у Мереживі

Як пройти крізь інтернет-хащі, не потонути в (інтер)нетрях, вибратись із (інет)трісця й дістатись сяйних вершин доходу й прибутку.

WebTech: сервіс перевірки й моніторингу позицій у Гуглі й Яндексі

01.02.2011 · Додати коментар · Причинки, Сервіси

web-technologies-logo Для більшости ділянок (сайтів) основним джерелом відвідувачів є, безумовно, пошукові системи (пошуковці). Тому зрозумілою є велика увага, яку вебмайстри приділяють місцю в пошуковій видачі – позиції своїх ресурсів за певними запитами. Що ближче до першого місця в видачі міститься поклик на їхній ресурс, отже, що вищою є та позиція, то більше користувачів відвіє його.

Основними ж пошуковцями для України, принаймні, для ділянок українською мовою є український Ґуґл – google.com.ua – і, дещо меншою мірою, Яндекс Україна, видача якого втім, ще більшою мірою  географічно-залежна.

Звичайно, позиції свого ресурсу можна перевірити й вручу – просто набираючи текст пошукового запиту в відповідному пошуковці, а потім відшукуючи поклик на свою ділянку в його видачі. Але це довга й марудна задача, тож виникає бажання її спростити.

І тому тут на допомогу приходять спеціяльні сервіси, що допомагають вебмайстрам й їхній нелегкій справі. Користуючись ними, можна, ввівши тексти покликів (або просто скопіювавши їх звідкись), швидко отримати звіт за позиціями в пошуковцях.

Але особливо важливим таке відстеження стає коли над ділянкою виконуються якісь роботи з її просування, що призначені покращити її видимість в пошуковцях. В такому разі, потрібно не просто отримувати поточні значення позицій за певними запитами, але й відстежувати зміну тих позицій в часу. Адже це дає змогу судити про те, наскільки вдалою була та робота з оптимізації й просування.

Саме таку можливість і надає новий український сервіс визначення й моніторингу позицій ділянок за пошуковими запитами – WebTech.com.ua. Він дозволяє перевіряти позиції в Яндексі Україна й українському Ґуґлі, з урахуванням регіону видачі. При цьому можливо відстежувати позиції 4 ділянок за 25 пошуковими запитами для кожної ділянки. Глибина перевірки до 50 позицій. Ціна цілком доступна – безплатно.

Особливість сервісу полягає в тому, що він працюючи з “українськими пошуковцями” (як то називають розробники сервісу), він без проблем підтримує роботу з запитами українською мовою. (На жаль, текст самого сервісу клятомоскальський.)

Робота з сервісом перевірки позицій

Для роботи з цим сервісом, вам потрібно зареєструватись у ньому, і підтвердити реєстрацію по епошту. Потім потрібно додати домен ділянки (“Название сайта”, як то називають розробники), зазначивши при цьому регіон, для якого будуть визначатися позиції для цієї ділянки.

webtech-sajt

Після цього слід додати пошукові запити, за якими ви плануєте відстежувати позиції. Через декотрий час ці позиції будуть визначені сервісом (графа “Опрошено”), і ви зможете переглянути поточні позиції в таблиці результатів:

webtech-pozycii

Запити, які перебувають в першій десятці пошукової видачі, підсвічені світло-жовтим кольором. Додатково ви можете бачити, як змінюється позиція в часі для довільного періоду. Також можна перевірити поточні позиції, клацнувши на поклик в останньому стовпчику таблиць.

Також, сервіс дозволяє експортувати ці дані в Excel для подальшого аналізу змін позицій. Докладніше про роботу з сервісом можна дізнатись із допису Сервіс відстеження позицій сайту в Google і Яндекс на сайті розробника.

А от чого тому сервісу бракує, – сподіватимемось поки що, – так це графічного відображення позицій (хоча воно й заявлене. але ще, мабуть, не реялізоване). Бо ті графіки, що подаються поруч із ділянками, то видимість за запитами (скільки з запитів входить в першу десятку результатів пошукової видачі), а нижче подана лише гістограма змін позицій, а от графіків позицій по окремих запитах поки немає.

Але загалом це цілком пристойний сервіс від українських розробників. Користуйтесь не здоров’я.

Посміхніться: “Цікаво, що відчуває власник ділянки, що стоїть першою у видачі за запитом "Всякая ху*ня"?” (До речі, Анекдоти українською завжди до ваших послуг!)

Дописовий: Компанія виготовляє деревянные окна – прикраса для вашої домівки!

Доречні дописи:

  1. CheapTop – швидко й дешево в топ!
  2. Казочка: Яндекс і індексація
  3. Продаж покликів: яке його майбутнє?

Лички: · · · · · · · · · · · · · · ·

Можна додати коментар наразі ↓

Коментарів ще немає. Щоби додати коментар, заповніть форму, наведену нижче.

Прокоментувати