Дохід у Мереживі

Як пройти крізь інтернет-хащі, не потонути в (інтер)нетрях, вибратись із (інет)трісця й дістатись сяйних вершин доходу й прибутку.

Казочка: Яндекс і індексація

24.03.2010 · Додати коментар · Безпека

Ху. Автор нарешті зрозумів, чому йому так важко давалося написання цього допису: ледь не десять днів писав. Не було належного малюнка. Та нарешті пригадав один, і по довгих пошуках таки знайшов.Дід Мазай - Дед Мастдай - Яндекс Уручну.

Угу. Дєд Мастдай і муму. Або Дід Мазай і зайці. Гібрид діда Мазая, що рятує зайців, і мужика Герасима, що топить собачок. Це – Яндекс. Дволикий Яндекс. Спочатку він зі зворушливою ніжністю знаходить і зберігає звіриків – усіх, які трапляться. Потім то стадо так розмножується, що човен Яндексу починає черпати воду. Тоді наш дід змінює амплуа й починає топити декотрих, найшкодніших. І… захоплюється. Потім, оговтавшись, каже сам до себе “ой, що ж то я накоїв!”, і починає заклопотано пірнати, відшуковуючи своїх недавніх жертв, і повертаючи їх до життя… І шоу триває.

Бо взагалі то, десь у глибині душі, Яндекс любить вебмайстрів; а вебмайстри люблять Яндекс (десь дуже глибоко). Иноді, в періоди загострення, та взаємна любов набуває просто таки зовсім непристойних форм і виливається у такі, наприклад, зойки (з Яндекс (Ввів нумерацію серпа)):

2 апи тому мінусануло цілу купу сторінок… 2 останні апи потрошки плюсить…

(Решта тексту вилучена з причини її нецензурності.) Але, з иншого боку, стисло й ясно. Автор заздрить лаконічності суворого Мавзера.

Властиво, варто якомусь вебмайстрові (а, не приведи Господь, ще й оптимізаторові) завести мову про Яндекс, як його лексика прикметно змінюється. Наприклад, Михаил Райцин: ''Мы не против стать Китаем на SEO-рынке'':

- Нововведення Яндексу в галузі текстів текстів ви назвали «феєріческім п..цом»; а в чому полягає та феєричність? …

- Ідея була правильною, та реялізація, як зазвичай у Яндексу, підвела. За перші кілька тижнів роботи нового фільтра під його роздачу попали сотні гарних, ні в чому не винних сайтів…

І, звичайно, як тут ще раз не згадати Шипілова, який як завжди глибоко в темі:

Ось саме за цю тенденцію, за ненастанне засовування сайтів туди-назад ув індекс Яндексу з подальшим вийманням їх з індексу, ми й назвали цей процес «Великим мастурбатором», коли зіткнулись із ним торік.

vistaxb4 Зразу якось близько до серця, з глибоким співчуттям і розумінням починаєш сприймати його слова. Все ж таки, любов - страшна сила: одні кажуть: любов зла – полюбиш і казла; инші заперечують: любов добра – полюбиш і бобра!..

(До речі, чимось нагадує Windows. Про неї також свого часу казали, що її багатозадачність виявляється в тому, що вона глючить і працює водночас.)

Але врешті решт любовний шал минає, й Яндекс розуміє, що настав час збирати каміння (Снежинск 1.1 в основній видачі Яндекса):

Два дні тому в основній видачі Яндекса агоритм Снежинск змінився на Снежинск 1.1. Тестування розпочалося 10 березня на buki.yandex.ru і непередбачувано закінчилося за 5 днів.

Далебі, не вічно ж займатися чорною розпустою: так можна й увесь індекс втратити. Тепер Яндекс білий і пухнастий. Чуєте, що він каже? “Рєбята, *б вашу мать, давайте жити дружно!”

Але ж залишаються питання… на які автор спробує відповісти наступного допису.

Дописовий: а поки на питання хай відповідають юридичні фірми львова

Доречні дописи:

  1. Яндекс АГС-17: чинники ризику й способи виходу
  2. Армія роботів Яндексу

Лички: · · · · · · ·

Можна додати коментар наразі ↓

Коментарів ще немає. Щоби додати коментар, заповніть форму, наведену нижче.

Прокоментувати