Дохід у Мереживі

Як пройти крізь інтернет-хащі, не потонути в (інтер)нетрях, вибратись із (інет)трісця й дістатись сяйних вершин доходу й прибутку.

Трішки про Інтернет-крамниці

10.07.2010 · Один коментар · Життя навколо

Присвячується: Толковый секс шоп в Киеве, анонимная доставка по Украине

Так, це саме той дописовий, про який автор згадував минулого допису. Розміщати його тоді було не до речі, а тепер – якраз годиться: цей пліт, правда не зовсім те щоби про секс (може, хіба, в якомусь непрямому значінні – инколи з декотрими речами так натрахаєшся!), але про крамниці написати цілком можна – це якраз про заробіток в Інтернеті. То про секс трішки згодом, а наразі про инше.

В автора дуже старий комп’ютер. Дуже старий – Duron 750. Пригадуєте таке? Ні? Так отож. Не дивно, що захотілося поновіще (звісно, було краще якби того захотілося пораніше – але ж усе жлобство: мовляв чого там – працює. То допрацювався до того, що місяць ремонтував – натрахався доволі, - це на додачу до депресняка…).

Але ж автор не просто обиватель – він давній мешканець Інтернет. То почав видивлятися, чи не можна щось вигадати купивши комп’ютер ув Інтернет крамниці. От про те, що ж того вийшло – нижче…

***

По-перше, треба було ще ті крамниці знайти. Не те, щоби їх зовсім не було – але не густо. З того, що більш-менш сподобалось, можу назвати хіба що один Дешевше.нет. Ще можна пошукати в Закладці.

Чому саме в Закладці? Бо тут будуть зібрані крамниці з українською мовою. Бо инакше якось неправильно виходить. Ну, неприємно авторові платити тим, хто його не поважає. Бо тоді вийде, що мало того, що зневажають його мову, його права, то він ще й мав би те неподобство оплатити. То коли вже автор купує – чи має намір, то намагається купити в тих, хто його мову поважає – й, отже, поважає його як покупця. Так було в автора й із вибором гостера, на й узагалі – скільки можна, бажано підтримувати українську мову – тим паче, коли йдеться про гроші.

Тепер, починаються проблеми. По-перше, оплата. Проблема невеличка, але: коли купуєш товар у крамниці реяльній – не мережевій – можна отримати його в руки – відразу. Й відразу розплатитись. В мережі то дещо не так приємно: потрібно спочатку внести гроші, а потім чекати доки ще той товар до тебе приїде. Виникає затримка. Окрім того, з’являються різні неприємні побоювання (може то суто авторське – та однак). Але то дрібниця. Далі – гірше.

Тепер бажано було б порівняти ціни – адже, звісно, хоцеться купити наскільки можливо вигідніше – й, зокрема, дешевше. Тут на допомогу приходить infomincer.net. Подібних ділянок порівняння цін є декілька; втім – наша пісня гарна й нова – українською мовою з них розмовляє лише одна - infomincer.net – хоча вона, можливо, й найкраща.

Але виходить, – і це набагато більша проблема, - що ніяких, принаймні, очевидних вигід по ціні купівля в Інтернет крамниці не дає. Ба більше: за рахунок потреби оплати доставки може ще вийти трішки дорожче (тут є свої варіянти – можна забирати товар зі складу, а можна щоби замовити доставку до самого порогу, але в другому разі вийде ще трішки дорожче).

Але є проблема й ще більша (тут як у казці: що далі – то страшніше). Товар в Інтернет крамниці не можна взяти до рук. Отже, його не можна як слід роздивитись із усіх боків. І, отже, можна чогось не побачити, на кажучи вже про те, що ж ним може бути щось не гаразд.

Трішки виправити становище могли би великі світлини з зображеннями товару (чим мені й сподобався Дешевше.нет), але та роблять не всі крамниці.

Що додатково ускладнює вибір – недостатній чи недостатньо докладний опис характеристик. І це шкода – бо можливості тут в Інтернету доволі широкі: можна надати не лише специфікацію, а й покликання на детальніший опис, на ділянки виробників, на описи чи тести виробу. Було б зручно; та про це можна тільки помріяти.

Виправити становище могла б можливість поспілкуватися з кимось із персоналу підтримки Інтернет-крамниці. Адже це також є додатковою перевагою крамниці звичайної: ви можете поговорити з реяльною людиною, яка розуміється на своєму товарі принаймні краще за покупця, й може порадити йому щось, чи швидше відповісти на питання.

На й нарешті останній цвях у труну наївного авторового наміру вбивають міркування про те, як же тепер, в разі чого – а такі рази, на жаль, трапляються майже неодмінно – діяти: здавати на гарантію чи згодом ремонтувати куплене? У випадку з крамницею звичайною, можна було би просто порадитись із ними й віднести, якщо потрібно, товар їм назад. А що робити при купівлі в крамниці мережевій? Шукати сервісний центр? Який дуже просто може опинитися не ближче ніж у Києві? Приїхали…

І це авто ще не згадав про те, що на місці вам можуть зібрати комп’ютер на ваше замовлення: вибираючи по окремих комплектових саме, щого ви хочете, чи що відповідає вашим потребам чи можливостям…

Отже, купувати комп’ютер через Інтернет-крамниці поки що явно не варіянт. Хоча з иншими товарами, можливо, все зовсім не так проблематично.

***

На а тепер трішки про секс, як і було обіцяно.

Подивився автор на той секс шоп – на його асортимент товарів… На, про декотрі речі він навіть не знав, що такі існують :) . Але з иншого боку, чому ні? якщо комусь те потрібно, то чому не продавати?

Але от на що автор таки хотів би звернути увагу, це на те, що такого роду товари якраз, мабуть, непоганий вибір для Інтернет крамниці. Адже, світитися купуючи такі речі, мабуть, захоче не кожен зацікавлений тим товаром. А тут – Інтернет – а, отже, знеособленість і анонімність. Якась гарантія чи спілкування тут не особливо й потрібні, а самі товари не надто складні, й порівняно не дорогі й не важки чи габаритні – отже, й доставка має коштувати не дорого.

Отже, якщо не брати до уваги нематеріяльні товари – комп’ютерні програми чи там якісь “ебуки”, які ніби створені для поширення через Інтернет – то можна припустити, що такого роду “секс-причандалля” саме те, що можна продавати через Інтернет. Инша річ, який попит в нашій країні буде на такі вироби?… Але це вже инше питання.

No related posts.

Лички: · · · · · · · · · ·

Один коментар наразі ↓

Прокоментувати