Дохід у Мереживі

Як пройти крізь інтернет-хащі, не потонути в (інтер)нетрях, вибратись із (інет)трісця й дістатись сяйних вершин доходу й прибутку.

Hostpro.ua: ціла купа проблем

18.03.2011 · 7 коментарів · Хостинг

Дописовий: Кращі ігри онлайн.

Далебі, в останніх пів року для автора робота з тим HostPro перетворилась навіть не на купу проблем, а на одну велику й суцільну проблему, про яку навіть тепер, коли автор переїхав до иншого надавача гостину, писати моторошно. Чому так сталося з тим гостином? Чому таке недбале ставлення до своєї роботи демонструють тамтешні співробітники? Чому таке зневажливе їхнє ставлення до клієнтів, які їх таки й годують?!

У автора немає відповідей на ці питання. Більше того, він відчуває себе настільки шокованим і приниженим тим ставленням, яке продемонстрували декотрі співробітники HostPro, й тією зливою технічних проблем, з якими довелося зіткнутися, працюючи з цим гостером, що не знає навіть до пуття як писати цей допис. То ж якщо щось буде написане не цілком доладно – даруйте; але автор сподівається, що його сумний досвід врятує від тієї халепи під ім’ям HostPro принаймні читача цього допису.

Хочете поглянути на перелік проблем, з якими довелося зіткнутися? Будьласка, судіть самі про те, яка якість пропонується “кращім хостингом України”, як вони самі себе величають:

  1. Не працює причепа (plugin) прибереження бази даних WP-DBManager; пише, що потрібні для роботи цієї причепи функції passthru(), system(),
    exec() заблоковано. Звертаюся до підтримки; ні, відповідають, все включено. Але причепа попри те не працює. Ну що ж, спочатку автор подумав, що може то щось із тією причепою не так, або то він, автор, щось не зробив чи неправильно зробив. Буває, проїхали. Поставив натомість иншу причепу прибереження - WordPress Database Backup.
  2. 13 жовтня зникає щойно надісланий на пліт допис. Перевіряю, чи він таки насправді був надісланий. Так, був, бо Google і Яндекс навіть встигли його “з'їсти”, але за кілька днів його чомусь уже немає. Ніби й не було.
    Звертаюся до підтримки. Відповідають, у їхньому стилі, що в них все гаразд, і “никаких действий не производилось”. Пишу ще раз, уточнюю дату. На цей раз уже відповідають, що так, “был сбой на сервере, что и могло привести к утере данных”. Ясно, випадково “загубили”. Але ж то нічого, з ким не буває? Так? Йдемо далі
  3. Масовий злам сайтів. То приблизно 16 січня. Звертаюся до підтримки, з певними проблемами відновлюємо файли з архіву.
    Причому що прикметно, гакнуті були обидва плоти, які автор мав на HostPro – тобто, якби проблема була в одному якомусь, то можна було би віднести те на якісь негаразди саме з тим плотом, але обидва разом? Подивися на декотрі инші ділянки на тому ж cервері HostPro й побачив, що зламані також декотрі инші сайти.
    Як врешті решт з’ясувалося це був Масовий взлом сайтів на сервері HostPro. Пишу знову в підтримку, й автору починають дурити голову дурними відмазками, що в них, начебто, на сервері все добре, а то, що масово зламані 25 сайтів на їхньому сервері, то то клієнти винні, каже підтримка.
  4. Сайти не показуються. (Це 16 лютого.) Натомість показується помилка “502 Bad Gateway nginx”. Спочатку чергова відписка, що в них все нормально, але потім, після повторного звернення, повідомляється, що були зроблені якісь налаштування на сервері. Помилка наче зникла (щоби потім повернутися).
  5. Зникають файли зображень. Якщо повторно їх завантажити, вони повторно зникають. Сил спілкуватись із підтримкою вже немає, тип паче, що виникає нова проблема
  6. Не вдається надіслати допис через Windows Live Writer. Помилка, яка при цьому видається, - наша стара знайома “502 Bad Gateway”. Чому вона виникає? Адже раніше передавалося без проблем, а тут щось вилізло. Пробую на инший гостин відсилати – відсилає, пробую на инший пліт на тому ж HostPro – та ж таки помилка.
    Звертаюся до підтримки, ті як завжди в своєму стилі “в нас все добре,” а клієнт “сам дурак”. Пояснюю ще раз обставини, пояснюю, що робота Windows Live Writer протестована й проблема не в ньому – а підтримці вже все “по барабану” – вони валять усе на самого клієнта. (Після переїзду на новий гостин той таки Windows Live Writer без проблем передає дані як і раніше) Ту проблему HostPro так і не вирішив.
  7. Врешті решт не виходить виконати доступ по FTP для прибереження даних, але тут автор у підтримку вже й не звертався – остогидло.

От така “робота”, така підтримка в стилі “заплати нам гроші, а потім - сам дурак”, і такий рівень якости. Це просто якийсь жах і садизм, причому з особливим збоченством.

Особливо прикрим у цьому для автора є те, що він уже писав про цей гостин неодноразово. Причому писав не абияк, а вихваляючи, рекламуючи той сервіс, бо на той час йому видавалося, що HostPro таки справді солідний гостин, який вартий такої реклами. Але як показали останні пів року роботи з ним, кредит довіри той HostPro не те що не виправдав, а цілковито розтринькав, і тепер всі ті дописи доведеться підправити, доповнивши їх відповідним коментарем.

Це просто жахливо. За останні пів року на тому сервісі до пуття не працювало майже нічого. Причому це стосується як жахливого рівня технічної підтримки, так і низького технічного рівня самих послуг гостину. Єдине, з чим не виникало проблем, то це відділ продаж :) . Тобто, виходить, єдині послуги, який цей сервіс уміє надавати, це отримати від клієнта гроші…

Спілкування зі службою підтримки HostPro взагалі нагадувало який садизм з боку тієї підтримки. Особливо принизливим є те, що та підтримка дуже охоче й без жодних коливань схильна перевалювати проблеми на клієнта – замість того, щоби виконати свою пряму функцію – допомогти клієнту – вона  робить його “крайнім”, і це при тому, що саме на гроші, отримані від клієнта, ті особи й живуть! То далебі якесь плювання в криницю, звідки вони ж самі й п’ють…

Але що ж, тепер плоти автора розміщуються на иншому гостині, про який автор планує розповісти невдовзі. Поки що політ нормальний і враження від того гостера також приємне, тим паче що ціни там нижчі аби не в рази порівняно тим нещасливим HostPro.

До речі, а який гостин використовуєте ви?

Доречні дописи:

  1. Час купувати гостин в HostPro
  2. HostPro: гостин і домени, акції й знижки
  3. Як дешево купити домен .com.ua? – лише за 5$

Лички: · · · · · · · · · · · ·

7 коментарів наразі ↓

Прокоментувати